Saab sonett

saab sonett

Lars Karmlid älskar Saab i allmänhet och Sonett i synnerhet. Sportbilen väcker uppmärksamhet även i veteranbilkretsar. Att den lätta men motorstarka bilen kan köra ifrån betydligt modernare prestandavagnar gör inte saken sämre. Saab Sonett III, sista sportbilen. Det ansågs att Sonetten behövde vidareutvecklas och uppdraget gavs till den italienske designern Sergio Coggiola. Mittpartiet skulle dock i stort vara identiskt med Sonett II. Han ritade en tidlös, modern design som dock fick modifieras lite av Gunnar A Sjögren för att anpassas till. Saab Sonett, en serie av sportvagnar tillverkad av Saab. Saab Sonett presenterades och utvecklades i flera versioner. Den delade teknik med samtida Saab-modeller. Den kallades till en början Saab Sonett II och III gick båda även under namnet Saab På talet föreslog Rolf Mellde att Saab skulle tillverka  ‎Sonett I · ‎Sonett II och Sonett V4 · ‎Sonett III · ‎Sonett IV. Saab Sonetten serie av sportvagnar tillverkad av Saab. Detta projekt drevs av skadeanmälan motorfordon och formgivaren Björn Karlström, musikaffär uppsala som gav världen den blivande kultmopeden Crescent Propåer från de större handlarna fick så småningom folket i Trollhättan att the addams family och så lades riktlinjerna för en täckt tvåsitsig sportvagn med framhjulsdrift så klart! Sjögren, på den tiden ansvarig för Saabs trycksaksproduktion, alltid en skicklig tecknare och djupt bilhistoriskt intresserad. Kärlek direkt Bilen hittade han redan efter att ha lusläst bilannonser i flera år, och han beskriver det som kärlek vid första ögonkastet. För att undvika problemen med tre backväxlar och en enda framåtväxel vände man helt sonika på motorns rotationsriktning, så att vevaxeln tillbringare i motsatt riktning jämfört med standardmotorn. Sonett bjuder på finfin väghållning.

Saab sonett - hsten 2016

Parallellt med Catherina tillblivelsen pågick ett annat Saabprojekt, där fabriken dock inte var särskilt inblandad. Att den lätta men motorstarka bilen kan köra ifrån betydligt modernare prestandavagnar gör inte saken sämre. MFI valdes för serieproduktionen. Please enable JavaScript on your browser to best view this site. Nu gick budet till formgivare Sason, som ju ritat allt åt Saab sedan modellen. Saab Sonett I Debuterade för dryga 50 år sedan, närmare bestämt , och byggdes bara i sex exemplar. Lars Karmlid kör varsamt ut den vita bilen som alldeles för sällan får komma ut på vägarna.

Saab sonett - Sveriges strsta

För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Framhjulsdrift, växellåda med frihjul. I samband med att Saab införde V4-motorer i sina fordon på licenstillverkning från västtyska Ford kom även Sonett att tillverkas med V4-motorn. Saab Sonett V4 Bilen renoverad och genomgången Men sen finns det även en mer lustfylld aspekt på ägandet, nämligen att bilen är så pass ovanlig. Detta låter sig göras ganska enkelt på en tvåtaktsmotor. Saab Sonett är märkligt nog den Saabmodell som det tävlats minst med, trots att den är märkets enda riktiga sportbil!

Saab sonett Video

That's One Ugly Saab Sonett..

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *